Massages

Massages

Het leven is vol, hectisch en alles moet ook nog eens snel gaan. En juist daarom is het heerlijk en nuttig om regelmatig een moment van rust in te bouwen in uw drukke schema. Dus even helemaal niks.

Massage is een van de gemakkelijkste manieren om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en het ook te blijven. Het hoofddoel van een massage is je helemaal te ontspannen, je overtollige stress weg te nemen en je nieuwe levens energie te geven.

Massage is een uitwisseling van energie, voor de één fijn om te ontvangen, voor de andere fijn om te geven. Wie zich goed in zijn vel voelt kent immers succes in alles wat hij of zij onderneemt en word je ook minder vlug ziek.

Massage is een eeuwenoude kunst en een middel om mensen te genezen, te helen. Massage geeft een intense en diepe ontspanning en stimuleert het herstel van elk onevenwicht. Vele massagevormen hebben hun oorsprong in het oosten waar men de mens in zijn totaliteit benadert. Bij een onevenwicht (bij ons aandoening of ziekte), gaan zij een energetische stimulans geven waardoor het genezing proces op gang gebracht wordt.

Ayurveda massage

Wat is een ayurvedische massage?
Er zijn verschillende vormen van ayurvedische massage. Ayurvedische massage werkt stimulerend en diep in op de weefsels. Het immuunsysteem word gestimuleerd en afvalstoffen in de weefsels worden vrijgemaakt en afgevoerd. Vanuit een stilte bewustzijn kom je tot een diepe ontspanning waarbij je heling kunt ervaren op verschillende niveaus (lichamelijk, emotioneel, spiritueel).

Oorsprong
Ayurveda vindt zijn oorsprong in India. Ayurveda betekent ‘levenskennis’. Het is een oude natuurlijke geneeskunde die erop gebaseerd is om de mens gezond en fit te houden. Een van de manieren om ziekte te voorkomen is massage. Door de massage worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. In India worden pasgeboren baby’s door de ouderen gemasseerd, en als ze oud genoeg zijn, masseren ze elkaar dagelijks.

Ontspanning
De massage duurt 90 minuten en is een heerlijke manier om stress los te laten en nieuwe energie op te doen. Gedachten komen tot rust, er ontstaat een diepe ontspanning in lichaam en geest. Vanuit een diepe bron van stilte word de massage met aandacht en liefde gegeven. Reken op 2 uur tijd inclusief water, fruit een gesprekje bij binnenkomst en rustig naliggen.

Voordelen
De massage werkt preventief voor de gezondheid. Deze massage:

 • ontspant spieren, zenuwen, botten en de rest van het lichaam;
 • brengt het denken tot rust
 • verwijdert afvalstoffen (door bijvoorbeeld voeding en stress) uit de weefsels
 • bevordert een goede bloedsomloop
 • verbetert de circulatie van voedingsstoffen
 • verbetert de spijsvertering
 • zorgt voor een mooiere structuur van de huid
 • gaat vroegtijdige veroudering tegen
 • verbetert het slapen en gaat vermoeidheid tegen
 • ondersteunt het afweersysteem en versterkt de immuniteit

Bamboe massage

Deze van oorsprong Chinese massagetechniek wordt in Azië al duizenden jaren toegepast en staan de vijf elementen centraal: hout, vuur, aarde, water en metaal. De Chinezen hebben eeuwen geleden al verbanden ontdekt tussen deze elementen en massage met bamboe. Deze vorm van massage heeft in het westen een prominente plaats in menig wellness en massagepraktijk.

Bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt die doorwerkt op het hele lichaam. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. Het afwisselend gemasseerd worden met handen en bamboestok is de ultieme vorm van ontspanning. De bamboestokken stellen de masseur in staat om op eenvoudige wijze een dieptemassage te geven en zo de spieren tot optimale ontspanning te brengen zodat de rust weer kan terugkeren in het lichaam. Naast zowel het ontspannende als activerende karakter dat een bamboemassage kan hebben, is een groot bijkomend voordeel dat het de masseur de mogelijkheid geeft diep te werken zonder het eigen lichaam extra te belasten.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. De technieken die bij de bamboe massage worden toegepast, kunnen worden vergeleken met die van onder meer shiatsu en lymfedrainage. Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven. Dit houdt in dat de bamboestaven kunnen worden gezien als verlengstukken van de handen, de onderarmen en de ellebogen. Hierdoor wordt er een bepaalde soort stevigheid gevormd, waardoor de massage een dieper effect heeft. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk. Bij de massage worden de bamboestokken verwarmd en gebruikt in combinatie met een basisolie waar therapeutische essentiële oliën aan worden toegevoegd zodat het beter over het lichaam glijdt.

Ervaar en geniet.

Cupping therapie

Cupping Therapie is een alternatieve geneeswijze die zijn traditie vindt in oosterse behandelwijze en al duizenden jaren oud is. In de Chinese geneeskunde worden eigenlijk drie technieken gebruikt, de Guasha massage, Cupping therapie en acupunctuur.

Cupping therapie is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup en hierdoor ontstaat extra doorbloeding en op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen. Ook het gebied tussen de wervels kan losgetrokken worden, wat met massage moeilijk is. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verklevingen opgeheven. Je komt zogezegd ruimer in je vel te zitten.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping therapie effectief worden toegepast bij onder meer:

 • kou en opkomende verkoudheid
 • spier- en gewrichtsklachten
 • hoofdpijn/migraine
 • rug/nek en schouderpijn
 • pijn in de onderbuik
 • zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Soms worden de cups op de huid gezet om daar enige tijd te laten staan, dit hangt af van de klachten. Na een cupping therapie behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter..

In de oorspronkelijke cupping massage worden glaasjes door middel van alcohol verwarmd, waarna er warmte in de cup ontstaat. Hiermee kun je het cupping glaasje dan vacuüm op de huid zetten. In de loop van de eeuwen is deze techniek steeds meer veranderd en de laatste decennia gebruiken we cups die door middel van een plastic balletje op het glaasje de huid vacuüm kunnen trekken. In een trekkende beweging wordt de cup over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q. spierverloop en de energiebanen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken worden de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandeld gebied min of meer wordt verdoofd. Met de cup kan je de kracht/vacuüm goed doseren.

Let op! De therapeutische cupping therapie is niet voor iedereen geschikt en is ook écht therapeutisch. Dit betekent dat je vooraf rekening moet houden met enige “bijwerkingen” die kunnen optreden en tot enkele dagen na de massage kunnen aanhouden. De huid wordt vacuüm getrokken om te doorbloeden. Hierdoor wordt bij een gezonde huid, na het verwijderen van de cup de huid mooi rood. Echter hoe meer knopen, afvalstoffen etc. hier aanwezig zijn, hoe dieper de kleur kan worden: van dieper rood tot zwart. Dit is niet erg en geeft vooral de indicatie dat deze afvalstoffen vrij zijn gekomen op die plek. Deze vorm van massage is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en voor mensen met ziekten als trombose. In sommige gevallen geldt dit ook bij diabetici en mensen met een hoge bloeddruk.

Hammam Massage

Laat u betoveren door dit heerlijke van oorsprong Turkse ritueel. Van oorsprong is de hammam een oosters badhuis, en de traditie die daar is ontstaan geeft de hammam massage een bijzondere beleving.

De zachte geur van olijfoliezeep, de reiniging door het warme water, de scrub en zeep massage geven u na de behandeling een sensatie van frisheid en zachtheid die ongekend is.

Er wordt tijdens de behandeling o.a. gebruikt gemaakt van warme compressen, scrub, een zeepzak om je lichaam te bedekken met een laag schuim, en een massageolie waar therapeutische essentiële oliën aan worden toegevoegd. Door de warmte worden de spieren en gewrichten goed soepel.

De hammam massage bij Feet and Wellness Factory is pure verwennerij, en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een verzorgende lichaamsscrub met dode zeezout. Door de scrub wordt de huid opgewreven en zo ontdaan van dode huidcellen. De scrub stimuleert ook de bloedsomloop en daardoor een snellere afvoer van afvalstoffen.
 • de massage omvat een pakking waaruit u kunt kiezen: 100% algen , groene klei ( leem) , cacao , ghassoul , dode zee modder, honing/créme sinaasappel, soft body honing meloen.
 • met de traditionele zeepzak, de torba, wordt het lichaam ingezeept met natuurlijke (olijf)zeep voor extra verzorging. Dit voelt zacht en weldadig aan, voor een ontspannen gevoel.
 • na het zeepritueel, ontvangt u een massage met massageolie waar therapeutische essentiële oliën aan worden toegevoegd. Uw huid is heerlijk schoon en tintelend fris.

Na afloop van de hammam massage voelt u zich als herboren.

Hot & Coldstone massage

Het gebruik van hot- & coldstones tijdens een massagebehandeling is een gebruik dat is over komen waaien uit Hawaii. Basalt stenen ontstaan wanneer lava met zee of rivierwater in aanraking komt. Deze stenen staan bekend om hun vermogen de warmte lang vast te houden en zit vol met ijzer en magnesium. Tijdens de traditionele Lomi Lomi (Hawaiiaanse massage) wordt o.a. veelvuldig gebruik gemaakt van hete lavastenen. Het integreren van hot & coldstones tijdens een behandeling is een mooie aanvulling op het helende en ontspannende karakter van de massage.

Voordat de massage begint worden de stenen verwarmd in een heater tot 40 – 45 graden. Een hot en coldstone massage is een zeer ontspannende en diepwerkende massage met basalt stenen. De warmte van de stenen en het strijken en kneden geven niet alleen een oppervlakkige, maar ook diepere werking op je spierweefsel. Die maakt de behandeling zeer effectief en ontspannend. Het draagt bij aan het zelfherstellend vermogen, stimuleert de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen en zorgt voor balans.

Coldstones bestaan uit marmer en of sardonyx die worden gekoeld in de koelkast. Deze stenen worden kort gebruikt in de massage, maar dragen wel bij tot de lichamelijke fitheid.

De massage wordt daardoor met een fris gevoel afgesloten. Ook coldstones bezitten heilzame eigenschappen. Ze bevorderen de opname van calcium, verbeteren het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel en het botstelsel. Daarnaast werken ze pijnstillend en verzachten ze brandplekken. De koude stenen zorgen o.a. voor de afvoer van afvalstoffen. Wanneer er namelijk alleen met warme stenen wordt gewerkt, blijven de afvalstoffen te lang in het lichaam waardoor men zich niet goed kan gaan voelen. Dit uit zich in misselijkheid , flauwvallen , oververhitting etc.

Hot & coldstone massage is uitermate goed geschikt voor:

 • spanningen
 • stress
 • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
 • aspecifieke spierproblemen
 • fibromyalgie
 • spijsverteringsproblemen
 • verminderde doorbloeding

Ervaar de diepe werking van pure warmte

Kruidenstempel massage

De kruidenstempel massage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden en etherische oliën van Young living die een therapeutische, reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten.

Geniet van de weldadige kruidenstempel massage en ervaar de ontspanning van de warme kruidenstempels. De warme massageolie geeft een extra ontspannende werking. De kruidenstempel massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.
Door de warmte, de kruiden en de oliën vormt de kruidenstempel massage een zuiveringsbehandeling voor de huid diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De massage activeert ook de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop en doorbloeding. Bloedvaten zetten uit door de warmte, de huid wordt beter doorbloed en afvalstoffen worden versneld afgevoerd.

Voor wie?
De kruidenstempel massage is door de reinigende en ontspannende dieptewerking zeer effectief bij vastzittende spieren en spierknopen. Ook als u spanning of stress ervaart, bij moeheid, en bij een opgebrand of lusteloos gevoel geeft de kruidenstempel massage ontspanning en meer energie. De met zorg gekozen kruiden en oliën geven zowel lichamelijk als geestelijke vlak een opkikker, nieuwe energie komt vrij.

Effecten Kruidenstempel massage:

 • brengt je in balans
 • vergroot het gevoel van welzijn
 • heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking
 • verlicht spanningen
 • vermindert stress
 • optimaliseert de lymfecirculatie en de bloedcirculatie
 • ontspannen van stijve / vastzittende spieren
 • verbetert de slaap en is effectief bij een slaapstoornis (overleg bij een slaapstoornis voorafgaand met uw huisarts)
 • vermindert emotionele spanning
 • activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam
 • zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen
 • stimuleert het immuunsysteem
 • bevordert de spijsvertering

De kruidenstempel massage is geschikt bij:

 • spanningen
 • spierproblemen
 • fibromyalgie
 • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
 • spijsverteringsproblemen
 • slechte doorbloeding

Raindrop Techniek

De meeste mensen zijn het er over eens dat een massage ontspannend, aangenaam en rustgevend is. De raindrop techniek is nog beter doordat het een combinatie is van etherische oliën met speciale massage technieken die grote therapeutische voordelen toevoegt aan een aangename en ontspannende massage.

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde. Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange helende rituelen van de Lakota indianen, die de zenuw stimulerende effecten van de Aurora Borealis (Nooderlicht) stimuleert waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft zijn uitwerking op zowel lichamelijk als op emotioneel vlak. Binnen de raindrop techniek worden oliën gebruikt die een antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. De oliën die gebruikt worden zijn: Oregano, Thym, Basilicum, Cypres, Wintergreen, Majoraan, Peppermint en twee oliemengsels.

Bij een raindrop behandeling beginnen we bij de voeten. De voeten worden met Valor ingesmeerd (een oliemengsel van spar, boerenwormkruid, rozenhout en frankincense) Dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat deze olie het lichaam helpt om de energetische balans te vinden. Hierna worden de voeten één voor één behandeld met verschillende oliën d.m.v. de 5000 jaar oude vorm van tibetaanse reflexologie (Vita-Flex). Met deze methode worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Vervolgens worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld. Tussen de verschillende essenties in wordt met lichte, energetische strijkbewegingen van de vingertoppen de olie ingewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en ruimte te creëren voor wat losgelaten kan worden of voor wat komen wil. Raindrop Techniek is gebaseerd op de theorie dat afwijkingen in de rug en de wervelkolom veroorzaakt worden door virussen en bacteriën die zich ophopen langs de wervelkolom. Deze ziekteverwekkers creëren ontstekingen die op hun beurt de wervelkolom kunnen vervormen.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbisch systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

Wat voor baat heb je bij Raindrop Techniek Massage?

 • Balanceren en uitlijnen van de energie centra van het lichaam
 • Niet manipulatieve en niet-belastende (voor de ontvanger) techniek
 • Reduceert stress en verminderd angsten
 • Ondersteunt de natuurlijke reactie van ons lichaam bij irritaties en letsels
 • Verlicht spierpijn na sporten
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem/weerstand
 • Stimuleert emotionele gezondheid en loslaten
 • Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren
 • Verbeteren van de circulatie
 • Heeft een lang werkend, ontspannend effect en geeft energie

De oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!

*** Wellicht ten overvloede, raindrop techniek is geen geneesmiddel. Een gezond lichaam is het resultaat van verschillende factoren. Gezondheid is alles wat we denken, doen, zeggen, horen, zien en eten. Raindrop techniek kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen.