Massages

Massages

Het leven is vol, hectisch en alles moet ook nog eens snel gaan. En juist daarom is het heerlijk en nuttig om regelmatig een moment van rust in te bouwen in uw drukke schema. Dus even helemaal niks.

Massage is een van de gemakkelijkste manieren om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en het ook te blijven. Het hoofddoel van een massage is je helemaal te ontspannen, je overtollige stress weg te nemen en je nieuwe levens energie te geven.

Massage is een uitwisseling van energie, voor de één fijn om te ontvangen, voor de andere fijn om te geven. Wie zich goed in zijn vel voelt kent immers succes in alles wat hij of zij onderneemt en word je ook minder vlug ziek.

Massage is een eeuwenoude kunst en een middel om mensen te genezen, te helen. Massage geeft een intense en diepe ontspanning en stimuleert het herstel van elk onevenwicht. Vele massagevormen hebben hun oorsprong in het oosten waar men de mens in zijn totaliteit benadert. Bij een onevenwicht (bij ons aandoening of ziekte), gaan zij een energetische stimulans geven waardoor het genezing proces op gang gebracht wordt.

Voet/onderbeen massage

Voetmassage

Raindrop Techniek

De meeste mensen zijn het er over eens dat een massage ontspannend, aangenaam en rustgevend is. De raindrop techniek is nog beter doordat het een combinatie is van etherische oliën met speciale massage technieken die grote therapeutische voordelen toevoegt aan een aangename en ontspannende massage.

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde. Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange helende rituelen van de Lakota indianen, die de zenuw stimulerende effecten van de Aurora Borealis (Nooderlicht) stimuleert waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft zijn uitwerking op zowel lichamelijk als op emotioneel vlak. Binnen de raindrop techniek worden oliën gebruikt die een antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. De oliën die gebruikt worden zijn: Oregano, Thym, Basilicum, Cypres, Wintergreen, Majoraan, Peppermint en twee oliemengsels.

Bij een raindrop behandeling beginnen we bij de voeten. De voeten worden met Valor ingesmeerd (een oliemengsel van spar, boerenwormkruid, rozenhout en frankincense) Dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat deze olie het lichaam helpt om de energetische balans te vinden. Hierna worden de voeten één voor één behandeld met verschillende oliën d.m.v. de 5000 jaar oude vorm van tibetaanse reflexologie (Vita-Flex). Met deze methode worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Vervolgens worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld. Tussen de verschillende essenties in wordt met lichte, energetische strijkbewegingen van de vingertoppen de olie ingewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en ruimte te creëren voor wat losgelaten kan worden of voor wat komen wil. Raindrop Techniek is gebaseerd op de theorie dat afwijkingen in de rug en de wervelkolom veroorzaakt worden door virussen en bacteriën die zich ophopen langs de wervelkolom. Deze ziekteverwekkers creëren ontstekingen die op hun beurt de wervelkolom kunnen vervormen.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbisch systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

Wat voor baat heb je bij Raindrop Techniek Massage?

  • Balanceren en uitlijnen van de energie centra van het lichaam
  • Niet manipulatieve en niet-belastende (voor de ontvanger) techniek
  • Reduceert stress en verminderd angsten
  • Ondersteunt de natuurlijke reactie van ons lichaam bij irritaties en letsels
  • Verlicht spierpijn na sporten
  • Ondersteunt een gezond immuunsysteem/weerstand
  • Stimuleert emotionele gezondheid en loslaten
  • Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren
  • Verbeteren van de circulatie
  • Heeft een lang werkend, ontspannend effect en geeft energie

De oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!

*** Wellicht ten overvloede, raindrop techniek is geen geneesmiddel. Een gezond lichaam is het resultaat van verschillende factoren. Gezondheid is alles wat we denken, doen, zeggen, horen, zien en eten. Raindrop techniek kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen.