Massages

Massages

Het leven is vol, hectisch en alles moet ook nog eens snel gaan. En juist daarom is het heerlijk en nuttig om regelmatig een moment van rust in te bouwen in uw drukke schema. Dus even helemaal niks.

Massage is een van de gemakkelijkste manieren om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en het ook te blijven. Het hoofddoel van een massage is je helemaal te ontspannen, je overtollige stress weg te nemen en je nieuwe levens energie te geven.

Massage is een uitwisseling van energie, voor de één fijn om te ontvangen, voor de andere fijn om te geven. Wie zich goed in zijn vel voelt kent immers succes in alles wat hij of zij onderneemt en word je ook minder vlug ziek.

Massage is een eeuwenoude kunst en een middel om mensen te genezen, te helen. Massage geeft een intense en diepe ontspanning en stimuleert het herstel van elk onevenwicht. Vele massagevormen hebben hun oorsprong in het oosten waar men de mens in zijn totaliteit benadert. Bij een onevenwicht (bij ons aandoening of ziekte), gaan zij een energetische stimulans geven waardoor het genezing proces op gang gebracht wordt.

Bamboe massage

Deze van oorsprong Chinese massagetechniek wordt in Azië al duizenden jaren toegepast en staan de vijf elementen centraal: hout, vuur, aarde, water en metaal. De Chinezen hebben eeuwen geleden al verbanden ontdekt tussen deze elementen en massage met bamboe. Deze vorm van massage heeft in het westen een prominente plaats in menig wellness en massagepraktijk.

Bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt die doorwerkt op het hele lichaam. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. Het afwisselend gemasseerd worden met handen en bamboestok is de ultieme vorm van ontspanning. De bamboestokken stellen de masseur in staat om op eenvoudige wijze een dieptemassage te geven en zo de spieren tot optimale ontspanning te brengen zodat de rust weer kan terugkeren in het lichaam. Naast zowel het ontspannende als activerende karakter dat een bamboemassage kan hebben, is een groot bijkomend voordeel dat het de masseur de mogelijkheid geeft diep te werken zonder het eigen lichaam extra te belasten.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. De technieken die bij de bamboe massage worden toegepast, kunnen worden vergeleken met die van onder meer shiatsu en lymfedrainage. Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven. Dit houdt in dat de bamboestaven kunnen worden gezien als verlengstukken van de handen, de onderarmen en de ellebogen. Hierdoor wordt er een bepaalde soort stevigheid gevormd, waardoor de massage een dieper effect heeft. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk. Bij de massage worden de bamboestokken verwarmd en gebruikt in combinatie met een basisolie waar therapeutische essentiële oliën aan worden toegevoegd zodat het beter over het lichaam glijdt.

Ervaar en geniet.

Hot & Coldstone massage

Het gebruik van hot- & coldstones tijdens een massagebehandeling is een gebruik dat is over komen waaien uit Hawaii. Basalt stenen ontstaan wanneer lava met zee of rivierwater in aanraking komt. Deze stenen staan bekend om hun vermogen de warmte lang vast te houden en zit vol met ijzer en magnesium. Tijdens de traditionele Lomi Lomi (Hawaiiaanse massage) wordt o.a. veelvuldig gebruik gemaakt van hete lavastenen. Het integreren van hot & coldstones tijdens een behandeling is een mooie aanvulling op het helende en ontspannende karakter van de massage.

Voordat de massage begint worden de stenen verwarmd in een heater tot 40 – 45 graden. Een hot en coldstone massage is een zeer ontspannende en diepwerkende massage met basalt stenen. De warmte van de stenen en het strijken en kneden geven niet alleen een oppervlakkige, maar ook diepere werking op je spierweefsel. Die maakt de behandeling zeer effectief en ontspannend. Het draagt bij aan het zelfherstellend vermogen, stimuleert de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen en zorgt voor balans.

Coldstones bestaan uit marmer en of sardonyx die worden gekoeld in de koelkast. Deze stenen worden kort gebruikt in de massage, maar dragen wel bij tot de lichamelijke fitheid.

De massage wordt daardoor met een fris gevoel afgesloten. Ook coldstones bezitten heilzame eigenschappen. Ze bevorderen de opname van calcium, verbeteren het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel en het botstelsel. Daarnaast werken ze pijnstillend en verzachten ze brandplekken. De koude stenen zorgen o.a. voor de afvoer van afvalstoffen. Wanneer er namelijk alleen met warme stenen wordt gewerkt, blijven de afvalstoffen te lang in het lichaam waardoor men zich niet goed kan gaan voelen. Dit uit zich in misselijkheid , flauwvallen , oververhitting etc.

Hot & coldstone massage is uitermate goed geschikt voor:

 • spanningen
 • stress
 • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
 • aspecifieke spierproblemen
 • fibromyalgie
 • spijsverteringsproblemen
 • verminderde doorbloeding

Ervaar de diepe werking van pure warmte

Raindrop Techniek

De meeste mensen zijn het er over eens dat een massage ontspannend, aangenaam en rustgevend is. De raindrop techniek is nog beter doordat het een combinatie is van etherische oliën met speciale massage technieken die grote therapeutische voordelen toevoegt aan een aangename en ontspannende massage.

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde. Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange helende rituelen van de Lakota indianen, die de zenuw stimulerende effecten van de Aurora Borealis (Nooderlicht) stimuleert waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft zijn uitwerking op zowel lichamelijk als op emotioneel vlak. Binnen de raindrop techniek worden oliën gebruikt die een antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. De oliën die gebruikt worden zijn: Oregano, Thym, Basilicum, Cypres, Wintergreen, Majoraan, Peppermint en twee oliemengsels.

Bij een raindrop behandeling beginnen we bij de voeten. De voeten worden met Valor ingesmeerd (een oliemengsel van spar, boerenwormkruid, rozenhout en frankincense) Dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat deze olie het lichaam helpt om de energetische balans te vinden. Hierna worden de voeten één voor één behandeld met verschillende oliën d.m.v. de 5000 jaar oude vorm van tibetaanse reflexologie (Vita-Flex). Met deze methode worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Vervolgens worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld. Tussen de verschillende essenties in wordt met lichte, energetische strijkbewegingen van de vingertoppen de olie ingewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en ruimte te creëren voor wat losgelaten kan worden of voor wat komen wil. Raindrop Techniek is gebaseerd op de theorie dat afwijkingen in de rug en de wervelkolom veroorzaakt worden door virussen en bacteriën die zich ophopen langs de wervelkolom. Deze ziekteverwekkers creëren ontstekingen die op hun beurt de wervelkolom kunnen vervormen.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbisch systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

Wat voor baat heb je bij Raindrop Techniek Massage?

 • Balanceren en uitlijnen van de energie centra van het lichaam
 • Niet manipulatieve en niet-belastende (voor de ontvanger) techniek
 • Reduceert stress en verminderd angsten
 • Ondersteunt de natuurlijke reactie van ons lichaam bij irritaties en letsels
 • Verlicht spierpijn na sporten
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem/weerstand
 • Stimuleert emotionele gezondheid en loslaten
 • Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren
 • Verbeteren van de circulatie
 • Heeft een lang werkend, ontspannend effect en geeft energie

De oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!

*** Wellicht ten overvloede, raindrop techniek is geen geneesmiddel. Een gezond lichaam is het resultaat van verschillende factoren. Gezondheid is alles wat we denken, doen, zeggen, horen, zien en eten. Raindrop techniek kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen.