Pedicure

Ambulante Pedicure

Als gespecialiseerd pedicure weet ik als geen ander hoe u uw voeten in conditie krijgt en houdt. Uiteraard kan ik u helpen bij klachten en u van advies voorzien. Daarnaast is een regelmatige pedicurebehandeling geen overbodige luxe en kan het moeilijkheden helpen te voorkomen.

Ik werk met de nattechniek methode. Tijdens de behandelingen wordt de behandelde plek gekoeld door middel van gedemineraliseerd water dat tijdens het gebruik van de freesmachine op de huid gesprayd wordt. Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks tot geen branderig gevoel ontstaat. Tevens desinfecteert de spray. Zo kunt u optimaal genieten van u pedicure behandeling.

Een pedicurebehandeling bestaat uit: nagels knippen, nagelomgeving schoonmaken, nagels polijsten, eelt en/of likdoorns verwijderen, ingroeiende nagels behandelen en als afsluiting een korte voetmassage.

Uw 1e pedicurebehandeling

Iedere nieuwe cliënt waar ik thuis kom krijgt een uitgebreid voetonderzoek. Daarnaast stel ik diverse vragen met betrekking tot uw ziektegeschiedenis (anamnese). Dit is om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen en om op de juiste wijze een behandeling uit te kunnen voeren. Deze gegevens worden geregistreerd en vervolgens wordt er in overleg met u een behandeling opgesteld en krijgt u een complete pedicurebehandeling.

Voetverzorging bij diabetespatiënten

Diverse diabetespatiënten hebben complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Ik kan uw voeten op een professionele wijze verzorgen en adviezen geven.

Voetverzorging bij reumapatiënten

Voor diverse reumapatiënten is het noodzakelijk om de voeten te laten verzorgen door een voetverzorger met kennis van de ziekte en de gevolgen ervan. Door mijn specialisatie kan ik uw voeten op de juiste wijze verzorgen en adviezen geven.

Voetverzorging bij de overige risicopatiënten

Dit houdt in dat bij voeten waarbij ten gevolge van o.a. een ziekte, zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen, ouderdom en verwaarlozing, een verhoogd risico op complicaties aan de voet aanwezig is. Ik kan uw voeten op de juiste wijze professionele zorg en hulp bieden.

Screening voeten

Een uitgebreid voetonderzoek wordt hierbij uitgevoerd. Naast het afnemen van een vraaggesprek, waarin het ziektebeeld kan worden vastgelegd, wordt de voet bekeken op o.a. de beweeglijkheid, gevoelstesten en de benodigde schoenkennis. Ik ben op de hoogte van de diverse contra-indicaties, waarbij behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij een ontsteking en diverse ziekten.

Nagelreparatie

Met een geltechniek wordt een beschadigde nagel gerepareerd. Bijvoorbeeld bij een afgebroken nagel. Tevens kan het uiterlijk van de nagel hiermee worden verbeterd, zoals bij een schimmelnagel.

Nagelstyling voeten

Om de nagels van uw voeten te verfraaien zijn diverse behandelingen mogelijk, zoals styling van de nagels met een nagellak, sopolisch of gel

  • Lakken met nail polish: U kunt uw teennagels laten lakken met een kleur naar keuze.
  • Sopolisch: Garandeert langdurig perfect gelakte nagels. Geeft extra sterkte aan de nagel en heeft een blijvende glans. Het wordt aangebracht zoals nagellak, hardt zeersnel uit onder de uv- lamp en wordt snel verwijderd dankzij het soak-off of peel-off system zonder beschadiging aan de natuurlijke nagel. Zonder buffen, zonder frezen, zonder vijlen, met volledig respect voor de natuurlijke nagel.

Producten

Voor de voetverzorging werk ik met de producten van Peclavus , Dadi Oil en Famous Releaf

  • 100% natuurzuiver en biologisch
  • Vrij van chemisch synthetische geur, kleur en conserveringsmiddelen ( parabenen)
  • Uitkomst bij huidproblemen: eczeem, psoriasis, acné en kloven
  • Dierproefvrij en veganistisch
  • Geen microplastics en nanoplastics

Als lid van ProVoet ben ik opgeleid volgens de normen die de brancheorganisatie stelt. Voor het lidmaatschap van ProVoet worden diploma-eisen gesteld, als garantie van een professionele kwalificatie.