Hoe gebruik je essentiële oliën?

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Essentiële oliën van Young Living zijn eenvoudig te gebruiken en brengen tegelijkertijd diepgaande levens veranderende resultaten teweeg. De essentiële oliën van Young Living zijn van 100% zuivere therapeutische klasse en je kunt ze op drie manieren veilig gebruiken:

1. Aromatisch
Geur heeft invloed op je lichaam en emoties. Het stimuleert je hormonen en beïnvloedt je stofwisseling. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels.

Voordelen van aromatisch gebruik:
* Zuivert de lucht van ongewenste geuren en ziektekiemen
* Opent de luchtwegen
* Heeft een positieve invloed op je stemming, bijvoorbeeld bij boosheid of onrust.

Suggesties voor aromatisch gebruik:
* Gebruik een speciale diffuser*
* Wrijf een druppel in je handpalm, maak een kommetje leg ze over je neus en inhaleer
* Doe een druppel olie op je kussen voor het slapen gaan.
* Inhaleer direct uit het flesje
* Voor het verdampen van essentiële oliën kun je het beste een diffuser van medisch plastic gebruiken die ook koude lucht verdampt. De diffuser zorgt ervoor dat de moleculen van de essentiële olie behouden blijft. Hierdoor ben je zeker van de effectiviteit van de olie. Het duurt ongeveer 22 seconden voordat de moleculen van de etherische oliën je hersenen bereikt hebben.

2. Direct aanbrengen op de huid
Door de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn Young Living essentiële oliën veilig voor de huid. Hun structuur zorgt ervoor dat ze gemakkelijk via de huid worden opgenomen. Als je essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt, ervaar je vrijwel direct de voordelen hiervan, daarnaast kan je ook de oliën verdunnen met een draagolie. Na ongeveer 2 minuten is de essentiële olie door je bloedbaan opgenomen, en het duurt ongeveer 20 minuten voordat een druppel essentiële olie elke cel van je lichaam bereikt.
Vanwege hun herstellende, kalmerende en desinfecterende eigenschappen worden essentiële oliën veel gebruikt bij massage, yoga, pedicure en schoonheidsbehandelingen.

Suggesties voor uitwendig gebruik:
* Breng de olie aan op de voeten, achter de oren, slapen, stuitje, jukbeenderen, onder de neus, op je pols, op de borst, op je kruin, rug en achter in de nek.
* Breng de olie direct op het probleemgebied aan
* Breng 1/2 druppels olie op de desbetreffende plek aan en wrijf deze zachtjes in om de circulatie en absorptie te bevorderen
* Wrijf 1/2 druppels olie onder je voet. De poriën van de voetzolen zijn groter dan andere poriën, waardoor absorptie heel snel gaat. De olie dringt binnen 20 seconden in de bloedbaan en heeft een effect op het hele lichaam.

3. Inwendig
Op dit moment vallen de producten van Young Living onder de cosmeticawet. In amerika zijn al wel heel veel oliën goedgekeurd door de FDA. Young living heeft voor europa een speciale Vitality lijn uitgebracht die valt onder voedingssupplementen. Inwendig gebruik van essentiële oliën is specifiek voor Young Living oliën!

Suggesties voor inwendig gebruik:
* Doe 1/2 druppels olie onder je tong en laat even inwerken
* Voeg 1/2 druppels olie aan een glas water toe en drink op
* Mix een paar druppels olie met honing
* Doe een paar druppels olie in een lege plantaardige capsule ( bestelbaar bij Young Living ) en neem deze in als een pil.

Zijn alle essentiële oliën geschikt voor inwendig gebruik?
Nee, er zijn een aantal oliën die niet worden aanbevolen voor inname. Op elk etiket van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er ten alle tijden voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt

* Ik ben niet medisch onderlegd. Ik stel geen diagnose, behandel niet en schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies. Ook al zijn de essentiële oliën van Young Living veilig om te gebruiken, ik raad altijd aan om bij medische klachten of voorgeschreven medicatie eerst met je huisarts te overleggen voordat je overgaat tot het gebruik van essentiële oliën. Daarnaast wordt alle aansprakelijkheid voor schade, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van deze informatie geheel uitgesloten.