Seed to seal

Seed to seal

Young Living is het enige bedrijf die seed to seal werkt en tevens ook het enige bedrijf ter wereld is die met 100% GMO eigen vrije zaden werkt. Dat wil zeggen dat er niet in het DNA van de plant of zaad gerommeld is om betere of gelijkwaardige planten, bloemen, struiken etc te krijgen. Bij Young Living staat de puurheid en kwaliteit van essentiële oliën al meer dan 20 jaar bovenaan de top van essentiële olie leveranciers. Young Living doet alles zelf in het gehele ontwikkelingsproces. Dat betekend dat ze vanaf het begin tot het eind alles in eigen handen hebben zodat ze de puurheid en authenticiteit van de essentiële oliën ten alle tijden kunnen controleren en waarborgen. Dit vormt het seed to seal proces dat gericht is op de vijf belangrijkste vereisten voor het produceren van essentiële oliën.

Zaad ( Seed ) – Dit is stap één in het Seed to Seal proces. De krachtige pure essentiële oliën die afkomstig zijn van hout (takken, wortels of stam), de schil (van vruchten of bast van een boom), blaadjes, zaden, vruchten, bloemblaadjes (bloesem) worden met de grootste zorg, en hoogste kwaliteit geproduceerd.

Teelt ( Cultivate ) – Duurzame deskundigheid op de boerderijen verzekert dat er voldaan wordt aan strenge kwaliteitsnormen. Zowel op de 8 boerderijen van Young Living als op de zorgvuldig gecontroleerde zusterboerderijen wordt er gewerkt met het zelfde seed to seal proces. Alle boerderijen houden zich aan de strenge kwaliteitsnormen van Young Living.

Destilleren ( Distill ) – Young Living distilleert met veel aandacht en respect en gebruikt een combinatie techniek van oude en moderne destillatie. De grondstoffen worden bij lage temperatuur en lage druk verwerkt, waardoor de pure essences van de planten beter behouden worden evenals de hoge kwaliteit van de oliën.

Test – Interne laboratoria en faciliteiten van derden implementeren zorgvuldige testen om kwaliteit en puurheid van de etherische oliën te garanderen. Iedere lading gedestilleerde olie gaat door een proces van strenge keuringen en testen, zodat de gewenste consistentie van alle partijen gelijk is.

Verzegelen ( Seal ) – Young Living voltooit het seed to seal proces door zorgvuldig elke flesje met essentiële olie af te sluiten en te inspecteren alvorens ze naar leden wereldwijd te vervoeren.

Met al deze stappen overtreft Young Living de kwaliteitsnormen van de essentiële olie branche, om zo te zorgen dat elke druppel essentiële olie steeds weer het optimale niveau qua zuiverheid en heilzaamheid behaalt. Die betrokkenheid zorgt ervoor dat Young Living de wereldleider is in essentiële oliën.