Veiligheid en essentiële oliën

Veiligheid en essentiële oliën

Je vraagt je misschien af of dat essentiële oliën veilig zijn voor je lichaam?

JA!! Maar omdat de essentiële oliën zo geconcentreerd en puur zijn, en dat de oliën allemaal hun eigen kwaliteit en kenmerken hebben, is het verstandig dat je je aan een aantal regels houdt bij het gebruik van de oliën.

Wat mag je nooit doen
Essentiële oliën mag je nooit in de gehoorgang druppelen, nooit gebruiken in open wonden en nooit druppelen in de ogen. Krijg je nu per ongeluk wel wat in je ogen, omdat je in je ogen hebt gewreven, doe er dan gelijk melk of een draagolie op zodat je de essentiële olie verdunt.
Gebruik NOOIT geen water om olie uit te spoelen want dan versterk je de olie alleen maar.
Wil je graag de olie gebruiken in bad, voeg dan eerst een draagolie of epsomzout toe aan de olie zodat de het goed opgenomen wordt in het water.

Lees de labels
Op de labels van de flesjes staat wat er allemaal in de olie is verwerkt ( bij de flesjes van 5 ml moet je een stukje losmaken om de informatie te zien) en hoe je de oliën kunt gebruiken. Op het label lees je ook of een olie wel of niet verdund hoeft te worden en in welke verhouding dat is. Op het flesje staat ook een Batch nummer zodat als er wat mis is met de olie dat ze precies kunnen traceren waar en wanneer er iets mis is gegaan.

Verdun naar gebruiksvoorschrift & leeftijd
Het is belangrijk als je de essentiële oliën gebruikt van Young Living dat er goed wordt opgelet dat er op de juist manier wordt verdund. Gebruiksvoorschrift en naar leeftijd. De oliën zijn zo geconcentreerd en puur dat het wellicht te sterk is om direct op de huid aan de brengen zonder een draagolie. Bepaalde oliën zouden wel direct gebruikt kunnen worden, maar andere oliën zoals de hete olie oregano of thieves moet echt verdund worden. Probeer de olie eerst uit op een klein stukje van de huid, vooral als je al een gevoelige huid hebt.

Begin rustig aan
De oliën van Young Living zijn zo geconcentreerd en puur, dat het raadzaam is om langzaam te beginnen met de oliën. Begin met één olie en ervaar hoe je hierop reageert. Gaat dat goed dan kan je andere oliën toevoegen. Luister altijd naar je lichaam want er kan een detox ( ontgiften ) effect ontstaan. De meeste voorkomende detox klachten zijn hoofdpijn, darmklachten en vermoeidheid. Merk je dat deze klachten ontstaan of dat het erger wordt neem dan een stapje terug. Drink ten alle tijden veel water zodat je lichaam makkelijk de afvalstoffen kan afvoeren.

Houd de oliën buiten bereik van kleine kinderen en dieren
De meeste oliën zijn veilig om bij kleine kinderen te gebruiken, als de oliën maar goed worden verdund. Zorg er wel voor dat de oliën buiten het bereik van kleine kinderen zijn. De essentiële oliën van Young Living zijn ook zeer geschikt om te gebruiken bij dieren. Bij kleine dieren moet je wel voorzichtig zijn omdat ze al vrij snel te veel binnen krijgen, en katten kunnen bepaalde oliën niet goed verwerken. Zorg bij katten er ook voor als je de diffuser aan hebt staan, dat katten de mogelijkheid hebben om weg te lopen naar een andere ruimte.

* Ik ben niet medisch onderlegd. Ik stel geen diagnose, behandel niet en schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies. Ook al zijn de essentiële oliën van Young Living veilig om te gebruiken, ik raad altijd aan om bij medische klachten of voorgeschreven medicatie eerst met je huisarts te overleggen voordat je overgaat tot het gebruik van essentiële oliën. Daarnaast wordt alle aansprakelijkheid voor schade, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van deze informatie geheel uitgesloten.