Verdunnen van essentiële oliën

Verdunnen van essentiële oliën

De oliën van Young Living zijn 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt, waardoor ze zo sterk zijn dat mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen daardoor een reactie kunnen krijgen. Daarom wordt er naast het gebruik van essentiële oliën een draagolie gebruikt. Er wordt dan ook afgeraden om zo maar de oliën op te smeren, maar eerst het labeltje wat om het flesje zit goed te lezen en te kijken welke verdunning je aan moet houden. De verdunning gaat uit van volwassenen en dat je bij kinderen erg voorzichtig moet zijn en de oliën extra moet verdunnen.

Wat doet een draagolie?
1. De draagoliën kunnen de werking van de essentiële olie verlengen, en dat komt omdat de olie niet zo snel kan vervliegen als essentiële olie.
2. De draagoliën kunnen gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker te laten observeren door het lichaam.
3. De draagoliën kunnen gebruikt worden voor massages en om diverse soorten producten te maken zoals: lipbalsems, lotions, badolie, crèmes, bodybutters en scrubs.

De meest bekende draagoliën zijn: Young Living V6 Vegetable massage en olijfolie, kokosolie, amandel, jojoba, avocado, en argan olie.

Als je een draagolie wilt kopen zorg er dan voor dan de olie koud geperst en organisch is. De oliën kan je kopen in een supermarkt of drogisterij. De V6 olie is te bestellen bij Young Living.

Verdunningstabel
3 tot 12 maanden 1- 2 druppels olie op 15 ml draagolie
1 tot 2 jaar 2 – 3 druppels olie op 15 ml draagolie
2 tot 4 jaar 4 – 6 druppels olie op 15 ml draagolie
4 tot 6 jaar 7 – 9 druppels olie op 15 ml draagolie
6 tot 15 jaar 9 – 13 druppels olie op 15 ml draagolie
15+ jaar het advies om te verdunnen staat aangegeven op het etiket van elke flesje
* 15 ml = 1 eetlepel

Druppels per ml
1 ml = 17 – 20 druppels
5 ml = 80 – 100 druppels
15 ml = 250 – 300 druppels

* Waarschuwing: Dit kan bij bepaalde hete oliën afwijken. Bijvoorbeeld oregano. Op het flesje staat 10 druppels op 15 ml. Doe dit niet bij jonge kinderen want dat is te veel. Gelieve meer te verdunnen.

* Ik ben niet medisch onderlegd. Ik stel geen diagnose, behandel niet en schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies. Ook al zijn de essentiële oliën van Young Living veilig om te gebruiken, ik raad altijd aan om bij medische klachten of voorgeschreven medicatie eerst met je huisarts te overleggen voordat je overgaat tot het gebruik van essentiële oliën. Daarnaast wordt alle aansprakelijkheid voor schade, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van deze informatie geheel uitgesloten.